Het European Patent Office EPO is de grootste internationale instelling in Nederland en is na de Europese Commissie de grootste organisatie van Europa. Het EPO heeft in Rijswijk ongeveer 2.700 medewerkers. De instelling levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. In totaal biedt het 10.000en mensen in de regio Den Haag werk en inkomen, direct en indirect. Daarnaast draagt de aanwezigheid van het EPO bij aan het internationale karakter en de culturele diversiteit van gemeente Rijswijk en de regio.

1e steen

Met de bouw van het nieuwe pand investeert het EPO de komende jaren 205 miljoen euro in de Plaspoelpolder. Dat is een aanzienlijk bedrag voor een bouwproject in Nederland.

Het is dus niet zomaar dat minister-president Rutte op 25 juni 2014 de 1e steen voor de bouw heeft gelegd. Hij deed dit samen met de president van het EPO, de heer BenoĆ®t Battistelli. Begin 2015 is gestart met de bouw van het hoofdgebouw. Het EPO neemt het hoofdgebouw eind 2017 in gebruik. Daarna volgt de sloop van het huidige kantoor en de inrichting van de omgeving. Deze werkzaamheden worden in 2019 afgerond.

Zie de foto in de Beeldbank