Bouw nieuwe terminal Lelystad airport

5 Mei, 2018

Er wordt tot september 2018 volop gewerkt aan het realiseren van de nieuwe terminal van Lelystad Airport. Het nieuwbouwproject in Lelystad heeft een bruto vloeroppervlak van circa 12.000 m2. Hierbij bestaat 1.200 m2 uit commercie en horeca, 3.000 m2 bagagehallen, 800 m2 stafruimtes en 7.000 m2 publieke ruimte.


Het ontwerp van de terminal heeft spectaculaire eenvoud als startpunt. Het gebouw bestaat uit een langgerekte unit waarin verschillende functies samenkomen. De glasoverkapte hal met houtconstructie (FSC hout), de Plaza, vormt het centrale ontmoetingspunt van de luchthaven. Verder krijgt het gebouw een lounge met een divers aanbod aan winkel- en horecafaciliteiten. Het dakterras, grenzend aan de lounge, biedt uitzicht op de opstijgende en landende vliegtuigen.


De ontwikkeling is gepland in meerdere fasen. Zo kan het gebouw ‘meegroeien’ met de verwachte toename van het aantal passagiers. De terminal is in de eerste fase operationeel voor 1,5 miljoen passagiers per jaar. De tweede fase biedt ruimte aan 3,7 miljoen passagiers per jaar. Uiteindelijk wordt in de derde fase gewerkt aan de capaciteit van 6,7 miljoen passagiers per jaar.


Terug »