Zwolle in race voor Beste Binnenstad

5 Apr, 2017

Zwolle is opgenomen in de top 10 van binnensteden die in de race zijn voor de titel Beste Binnenstad. Dat maakte het Platform Binnenstadsmanagement vandaag bekend.

De Binnenstadsbarometer is een eerste indicatie die aangeeft hoe binnensteden scoren op een breed spectrum van objectieve criteria. Hierbij is onder andere gekeken naar de ontwikkeling van het winkelaanbod, de ontwikkeling van leegstand, de ontwikkeling van bezoekersaantallen, de mate van samenwerking onder binnenstadspartners en de aanwezigheid van visie of beleid in de afgelopen twee jaar, en de mate van samenwerking in binnensteden. Zwolle is één van de steden die positief uit de binnenstadsbarometer rolde. Deze steden doen automatisch mee aan de Verkiezing Beste Binnenstad 2017 – 2019.


De winnaars van de vorige editie, Rotterdam en Gouda, kunnen volgens de regels van de wedstrijd niet deelnemen aan deze editie en zijn ook niet meegenomen in de barometer. Met de bekendmaking van de Binnenstadsbarometer is de eerste fase van de Verkiezing Beste Binnenstad afgerond. De volgende stap is de open inschrijving.


Halverwege mei worden vijf finalisten per categorie geselecteerd. Die moeten dan middels een bidbook en een bezoek van de jury overtuigen dat zij de winnaar moeten zijn. Eind november wordt duidelijk wie de titel de komende twee jaar mag dragen.


Bron de Stentor


Terug »